Återvändon, fjärde advent och vår julgransjakt

Hej, minns ni mig? Här har det tydligen ekat tomt sedan september, vilket inte varit min mening. Men ni vet, livet, livet. Finns inte många timmar kvar på dygnet att lägga på slösurf och blogg när vardagshjulet rullar på i hundraåttio, så det har snällt fått lov att bli ouppdaterat här.

Det har varit en intensiv höst med en slutspurt de senaste veckorna utan dess like. Har de senaste veckorna utöver min 80-procentiga anställning även haft ett par fotograferingar samt producerat 9(!) olika filmer. Så man börjar helt enkelt vara lite matt bakom pannbenet och omfamnar nu den stundande julledigheten med öppna armar. Har några små grejer kvar att få bukt på imorgon, men redan nu under denna helg har jag känt hur pulsen börjat sjunka och att hjärnkontoret börjar checka ut för detta år. Så skönt.

En snabbgenomgång av hösten får vi ta en annan dag. Istället tänkte jag att vi hoppar rakt in i realuppdatering från dagens julgransjakt.

Idag var det som känt fjärde advent och det var dags för oss att bege oss ut på julgransjakt. En viktig tradition för mig, skulle nog känna mig hemskt snopen om jag var tvungen att ha en köpegran till jul (även om de superjämna och täta skapelserna nog ibland kan vara lockande). Men det är något speciellt med att själv ta sig ut i skogen och med stor omsorg välja ut årets gran.

I år valde vi att ta oss till utkanten av våra ägor genom att åka grävskopa, bara för att göra det hela lite extra spännande. Pappa hade till och med pyntat traktorn dagen till ära!

Är innerligt tacksam för att ha föräldrar som utan att tveka är med på alla upptåg och med lika stor iver som jag brinner för att skapa magiska stunder för barnen som de förhoppningsvis kommer se tillbaka tills om vuxna. Jäklar vilken liten guldkant livet skulle ha utan dessa alltså!

Sedan bar det av! Vidar föredrag att åka inne i hytten, men jag är inte den som tackar nej till en tur i skopan. Mina nöjen i livet har inte ändrats mycket de senaste åren om vi säger som så.

Mamma ♥, mästaren på julmys som naturligtvis kom klädd i ylletröja, tomteluva och lykta i högsta hugg.

Sedan var vi framme och jakten kunde börja. Kanske vi skulle ha en juletall i år?

Denna var en god kandidat med snubblade på mållinjen och fick bli kvar i skogen.

Viktigt med fika när man är på jakt. Hade packat med glögg, kaffe, pepparkakor, smörgåsar och mandariner som avnjöts i traktorskopan.

Sedan skulle vi åka vidare, men hamnade snopet lämna traktor efter oss då den fick motorstop. Så det var bara att ta till apostlahästarna för att ta sig vidare. Som sagt lite snopet, men samtidigt är jag föga överraskad. Alltid händer det något när vi är i farten.

Slutligen hittade vi en maffig pjäs som kommer sitta fint salen (håller ännu tummar och tår att vi är klara med renoveringen inom några dagar så vi kan fira julen hos oss).

Nöjda traskade vi hem med våra juleträd, som nu får vänta ute i garaget några dagar innan det blir pyntning som gäller.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s