en skatt till framtiden

Gjorde en genomgång på mina minneskort till kameran och kom över bilder jag glömt att visa. Nämligen vår tidskapsel till framtiden! Strax innan vi slog fast trägolvet i rummet som vi evighets-renoverar passade vi på att gräva ner en liten skatt i isoleringen till framtida generationer.

Tidskapseln innehöll bland annat en bit väldigt gammal tapet (gissar början av 1900-tal) som vi hittat i ett annat rum vi renoverat, en dagstidning med aktuella nyheter från våren 2020 och en bunt fotografier på gården, familjen och lite annat som kan vara intressant.

När hallen renoverades (innan vi flyttade hit) hittades gammalt sönderslaget porslin i husgrunden. Därför tänkte vi att det kunde vara kul med något väldigt tidstypiskt kärl från vår tid, nämligen en muminmugg. Vem vet, kanske den är värd något i framtiden?

Enligt skrock byggs barnskor in i huset för att ge hemmet lycka och friska barn. Det tackar man ju inte nej till.

Slutligen packade jag ner ett långt brev där jag berättar om det rådande världsläget, vår familj och reder ut släktens och gårdens historia en smula. Mycket spännande läsning väntar alltså nästa person som bestämmer sig för att renovera om i vårt hus.

Sedan in i en plåtlåda som förhoppningsvis tål tidens tand och ner under golvet. Varsågod framtiden, hoppas du gillar denna skatt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s