ett halvt sommarlov senare

Hej.. ett sisådär halvt sommarlov senare. Jag har tappat räkningen. Det enda jag vet är att mitt distansarbete har hunnit övergå i permittering som har övergått till semester som slutligen fick göra en skarp u-sväng och landa i sjukledighet. Ramlade på scoutlägret förra helgen och nu har jag ena armen gipsad fyra veckor framöver, vilket man ju kan konstatera att är ett riktigt härligt sätt att avsluta sommaren på. Eller sen inte. De mindre roliga grejerna fortsätter liksom att avlösa varandra under detta år. Hoppas att 2021 är på bättre humör, har själv börjat ge upp på detta år.

Hela det senaste halvåret har mest känts som en grå dimma man vadat sig igenom, men visst har det funnits ljusglimtar mellan varven! För att jag inte skall minnas endast pandemin av denna vår och sommar följer därför här ett lång harang av bilder från tiden som permitterad i juni och delar av juli. Håll till godo!

I början av juni hade morfar lagom nog semester så då fick det bli lekparkshäng för hela slanten. 10/10 att ha föräldrar med barnasinnet i behåll. GULD värt i alla lägen.

Trädgården började bjuda på blomster och jag roffade ihop en födelsedagsbukett av bland annat kaprifol, syren och pioner.

I mitten av juni var det dags att fira min favorit-Sandra och vi fick nöjt klappa på får samt få en lång, barnfri spelkväll. Helt klart en av de bästa sommarlördagarna denna sommar.

Sommardagar med jämngamla kompisar (i dubbel bemärkelse) går inte heller av för hackor.

Små utflykter (med betoning på små) har varit denna sommars melodi. Dels på grund av världsläget förstås, men även på grund av att fadern i huset inte har någon semester och jag är 99% osugen på att flyga och flänga runt med en snart tvååring på egen hand. En dag åkte vi ner till Fagervik och promenerade en sväng runt bruket. Ett alldeles lagom äventyr för oss.

Vidar hade namnsdag och då hör det till att fira med namnsdagsfika. Ligger liksom i benmärgen (eller kanske snarare husgrunden?) på denna gård. Fira allt som firas kan!

Mitt bästa recept på egentid denna sommar har varit kvällspromenader i sällskap av någon trevlig podd. Mina absoluta favoriter just nu är Holy Crap Podcast, Margarinet samt Kvinnoliv och Tjejvardag. Alla ganska olika till tematiken, men väldigt välgjorde och utmärkt som promenadsällskap. och Var också mycket glad över att jag hann njuta av alla vackra blåklockor längs vägen innan allt gräs slogs längs med kanten av byvägen.

Någon man inte direkt blir ledsen av är när en åtta år äldre kompis frågar om hon får komma och leka med ens barn. Ja tack, mer än gärna. Var även extremt gulligt att se hur fint de lekte, busade, gungade och bakade muffins tillsammans.

Jag och mamma fick feeling och ordnade ju loppis och café för en dag, vilket gick långt över förväntan. Glad att folk ville komma hit och att många bar med sig våra gamla grejer hem. Ändå märks det knappt att vi rensat. Själv hittade jag dessa underbara koppar i en cafélåda som fick följa med mig in. Sorgligt nog har redan en gått i kras så nu har jag endast tre stycken kvar.

En av de bästa grejerna med denna årstid måste ändå vara alla magnifika solnedgångar det bjuds på. Är inte sällan jag springer ut i bara morgonrocken för att ta adjö av solen för den gångna dagen. Här lyckades jag fånga en extremt rosa himmel, bilden är knappt redigerad alls.

En helt vanlig måndag var vi bjudna ut till Öby för att hälsa på kor, spana in torp, dricka kaffe (för de vuxna) och gräva i jordhögar (den yngre personen i sällskapet).

Hade bakat chokladkaka som fick följa med till fikat. Detta recept slår aldrig fel.

Förstå att detta var vår utsikt medan vi drack kaffe – DRÖMMEN! Kor känner jag dock att är överkurs för mig, men visst vore det svinmysigt att ha dem betandes på någon äng i närheten av gården.

Innan vi åkte hem från vårt lilla torpäventyr hälsade vi på ett litet gäng höns. Ett annat drömdjur jag önskar mig till gården. Goals 2021.

Sovrumsrenoverandet har sakta framskridit och nu börjar jag faktiskt äntligen se ljuset i tunneln. Fy, fan SÅ skönt! Börjar tära psyket att leva i tvåårigt renoveringsrådd där inga saker är på sin rätta plats. Nåväl, bara det blir färdigt blir det nog bra. Kolla bara vilken fin kvällsutsikt vi kommer ha!

Tillbaka till detta inläggs återkommande tema: drömdjur. Hälsade på min brors senaste tillskott i familjen och var helt såld på fläcken. Det kan eventuellt händ att jag såg en facebookannons på kaninungar någon vecka senare och resten… ja, resten är historia.

Min lilla sommaräng har slagit ut i full blom! Lyckades definitivt bättre än året innan då det endast ploppade upp någon enstaka blåklint här och där.

Nu när vi närmar oss slutet av denna summering ville jag passa på att flika in lite sommarmagi. Började plötsligt regna medan solen höll på att gå ner, vilket gjorde regndropparna helt gyllene. Det vackraste sommarregn jag varit med om.

Permitteringsperioden avslutades med en barnfri fredagskväll på YLP, som gör traktens kanske godaste pizzor.

Snipp, snapp, snut – så var den sexveckors summeringen slut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s