på paddlingstur till gyllene udden

Den här sommaren har vår scoutkår en av våra kanoter stationerade i centrum av Karis, så för ett litet tag sedan passade vi på att boka den för att sticka iväg på paddlingstur. Min man har även förmånen att få ägna två timmar i veckan av sin arbetstid åt att motionera så jag var kvick med att föreslå att denna veckas pass skulle få bli paddling och dejt i ett. Ingen som klagade på det upplägget kan vi väl säga.

Kunde knappt tro att jag är scout och sedermera varit bekant med paddling i dryga tjugo års tid när jag skulle kliva in i kanoten och var väldigt nära att välta hela fanskapet. Efter cirka 1/3 avklarad rutt insåg vi även att vi paddlat med kanoten fel väg, dvs. med fören bak och aktern framåt. HUR lyckas man ens?

Vi tog sikte på ”Gyllene Udden”, en plats som jag faktiskt aldrig besökt innan. Här finns en liten strand, ett bord med bänkar och man lär skall kunna ta sig fram även via land, men det har jag aldrig provat på så kan ej ge vägbeskrivning.

Picnic-korgen som jag hade förberett med en massa gott åkte snabbt fram.

Avnjöt detta goda en stund fram tills en mamma med ett barn kom för att gå simma. Trodde stenhårt att jag hade hittat den perfekta picnic-platsen där vi inte skulle bli störda, men icke. Så tog en extra tur med kanoten innan vi återvände för en egen simtur innan vi paddlade tillbaka hemåt igen.

Absolut en bra sommardejt. Nästa gång kanske vi till och med lyckas paddla med kanoten rätt väg, vem vet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s