en skottdag men snö, lördagsbrunch och ett loppisfynd

I lördags var det som känt skottdag – och det snöade dagen till ära. Helt klart värt att hurra för, eller hur? Att vi åtminstone sista dagen i februari fick lite snö, men nu när kalenderbladet är vänt vill jag bara ha vår, vår, vår. Ack, om det vore så enkelt.

Men för stunden var vi mycket nöjda som sagt.

Lana hängde såklart med ut för att hänga i snön med oss. Inte en chans att hon lämnar oss ur sikte. En dag när vi hade promenerat upp till mina föräldrar hängde hon med, mamma hittade henne på trappan (utan att veta att vi fanns inomhus), plockade in katten i bilen och körde hem henne. Tog inte många minuter innan Lana var tillbaka uppe på trappan igen. Väntar man på flocken så gör man, inte kan man ju bara sticka vind för våg tänker hon.

Tillbaka till skottdagen: vi hade en ganska lugn helg framför oss men ville ändå hitta på något trevligt, så vi packade in oss och i bilen för att köra iväg till min svägerskas lunchrestaurang Papaya där det serveras brunch på lördagar. Gott!

Videungen tyckte det var lajbans att få springa omkring och leka rövare med sin kusin. Kan knappt tänka mig alla hyss de två ännu kommer hitta på i framtiden.

När vi hade brunchat klart visade sig att snöstormen hade bedarrat och solen tittade fram! Spännande, cirka alla väderlekar på en och samma dag.

Efter brunchen körde jag iväg till Fiskars, som denna snabba dokumentation på dessa änder får beskriva. Skulle träffa ett brudpar som jag fotograferar senare i vår och fick mycket goda vibbar av både dem och festlokalen. Faktiskt väldigt trevligt att majoriteten av de bröllop jag dokumenterar denna säsong är belägna i närregionen. Skönt att inte behöva flyga och flänga allt för mycket samt att känna att man har ganska bra koll på de bästa fotoplatserna.

Slutligen: skottdagens fina loppisfynd och den ursprungliga orsaken att vi styrde kosan mot Ekenäs den här dagen – nämligen dessa fina trästolar! Såg dem svepa förbi i mitt facebookflöde dagen innan och höll alla tummar och tår att de skulle finnas kvar på Emmaus följande dag. Och det gjorde de, så de blev mina! Tills vidare får de bo i köket och mina gamla pinnstolar jag skaffade då jag flyttade hemifrån har fått ta en liten paus från vår inredning just nu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s