en realtidsuppdatering från fredag och lördag

Hej från i fredags. Då kände jag mig ungefär lika pigg och full av liv som mina tulpaner.

Fredag betyder i regel hemmadag för mig och Videungen. Skönt med en dag som vi får starta precis hur långsamt vi vill och inte har något specifikt inplanerat. Gillar speciellt stunderna då V är på läshumör och går och plockar ner böcker från bokhyllan som han vill att vi läser tillsammans. ”Lilla Björn”-boken i bakgrunden innehåller flikar som man kan dra i så bilderna ändras och tror vi satt med samma uppslag och snurrade på en flik i säkert fem minuter innan vi kunde gå vidare i sagan.

Vid lunch traskade vi över till mormor (som också är ledig på fredagar, hurra för den lyxen!) och på vägen hem fick vi naturligtvis sällskap av Lana. Ett under att vi lyckades smita hemifrån utan att hon märkte oss, men på hemvägen var hon tydligen lite mer vaksam.

När det var dags för sovstund för minstingen passade jag på att ladda kaffe och c-vitamin samt betade av det mest akuta på min jobblista. Just nu räcker inte tiden till allt för mycket uppdrag på mitt egna företag så försöker hålla det på en rimlig nivå. När det kommer till bröllopsfotograferingar för högsäsongen (vår & sommar) har jag exempelvis satt stopp nu. Vill prestera väl på de jag har inbokade och sedan njuta av resten av sommaren med familjen.

Till kvällen var det dags att göra något åt den småslitna uppenbarelsen som mötte mig i spegeln, så öste på med torrshampoo och eyeliner. Sedan bar det iväg på kalas!

Stojigt, men mysigt med sex stycken barn mellan åldern 1-9 år. Vidar tyckte det var livets fest att få leka rövare i trappan som inte hade någon grind som hindrade hans framfart.

Efter kalaset var vi tvungna att åka och handla och Vidde undrade om han kunde få glädja sin trötta mor med en knippe nya tulpaner. Det fick han.

Klipp till lördag morgon som startade med en fotovänlig smoothie. Är ju nu som arbetande kvinna bortskämd med frukost på jobbet, så blir inte många frukostar per vecka på hemmaplan.

På eftermiddagen var det dags att piffa till sig igen, eftersom vi skulle iväg på det andra kalaset för denna helg. Hade en rar liten ettåring att fira och passade även på att ha med mig en bukett till mamman i hushållet. Högst rimligt att fira mamman minst lika mycket som födelsedagsbarnet tänker jag. Hade dock hjärnsläpp i blomaffären, gav biträdet fria händer och kom ut med något heeelt annat än vad jag visionerat på förhand. Ja, ja. Ibland blir det bara så.

Vidar tyckte det var hejdlöst kul med kalas där det fanns sällskap av både busig hund och nästan jämnårig kompis. Ser fram emot dagen då de kan leka med varandra utan att vara under konstant uppsikt.

Och ungefär här tog lördagen slut, både bildligt och i verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s