en pyntad gran & jultraditioner

Nämen hej, där står ju våran julgran och lurar. På samma plats som julgranen alltid har stått så länge pappa kan minnas. Själv drömmer jag om – när salen är sal igen och inte längre delvis fungerar som vårt sovrum – att ställa en riktigt präktig pjäs mitt mellan fönstren så granen syns i alla riktningar.

Årets röda tråd är… att vi kanske inte har någon? Har inte samlat på mig så hemskt mycket pynt, och bara bra är väl det. Glitter bestämde jag mig även för att slopa med två katter och en ettåring i huset. Istället samsas bland annat flaggspel, mormors gamla röda kulor och några nyinköpta papperskulor i granen.

Ett annat nytt inslag för i år är torkade apelsinskivor – men hujedamig, var länge de tog att tillverka! De blev långt ifrån perfekta, men orkade sannerligen inte göra en omgång till. Hade även en tanke om att göra pynt av mina tapetprover, men det orkade jag inte heller med. Man måste helt enkelt inte göra allt som sveper förbi ens instagramflöde.

Några söta små svampar har även fått göra entré i årets gran.

Och så Vidars julgris, som han fick i sin julstrumpa på fjärde advent.

Katterna går i skift och håller vakt under granen. Som ni ser är den en aning barrlös, men det lär ju inte bli bättre med den saken de kommande veckorna så det gäller ej att misströsta.

Nåväl, nog om vår gran! I går var det dags för en av våra jultraditioner som vi alltid försöker få till innan jul. Nämligen att gå på ”So this is Christmas”-konserten i kyrkan. Sedan några år tillbaka uppträder alltid bästis så det vill en ju inte missa.

Väl hemma efter julkonserten blev det dags för tomteverkstad och vi packade paket och rimmade resten utav kvällen. Är väldigt nöjd att mitt husband försöker ta till sig julen allt mer – han är ju helt förtjusande i denna jultröja!

Men nu tar vi jul, och jag lär nog inte kika in här på någon dag eller två. Ikväll väntar den traditionella Home Alone-uppesittarkvällen och imorgon vankas julmorgonsbastu och julfirande med familjen.

En riktigt god jul, vi hörs när vi hörs!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s