hej, jullov!

Det fina med att jobba på en skola är att man fortsättningsvis helt skamlöst kan kalla ledigheten kring julhelgen ”jullov”. Idag har vi firat julfest hela arbetsdagen lång och trots att jag bara jobbat en dryg månad känns det riktigt skönt att få ta emot en lite längre ledighet. Tar ju ett tag att komma in i nya rutiner och den nya vardagen med 80% jobb plus x antal timmar jobb med mitt egna företag samt naturligtvis familjeliv, vänner och hobbyn har kanske inte helt börjat rulla på av sig själv ännu. Efter julledigheten börjar Videungen dessutom få dagvård så med anledning av det känns denna ledighet med hela lilla familjen samlad extra värdefull.

Tidigare i veckan tog vi in granen, katt- och barnsäkrad med tomma grenar längst ner. Några julgardiner har vi inte fått upp, som ni kan se, och överväger starkt att låta dessa nuvarande hänga kvar. Får se. Kanske får jag plötsligt fiilis och fixar andra under helgen. INGEN VET.

Men ja, julfestfirandet på jobbet tänkte jag ju berätta om. Sicken lyxig dag i matväg, kan jag meddela. Började med julfrukost med risgrynsgröt i huvudfokus och till sen lunch fick vi ett dignande julbord. Talar inte helt osanning om jag påstår att höjdpunkterna under arbetsdagarna är all god mat vi får äta. Vill du också ta del av detta? Sök jobb som finskalärare, finns en tidsbunden tjänst hos oss ute just nu!

Till dagens program hörde även julkyrka i St:a Katarina Kyrka. Lät inte direkt otrevligt när musikal-kören ställde sig upp och sjöng så tonerna flödade i hela byggnaden. Väldigt stämningsfullt och vackert! Dessutom sjöng de en av mina favoritjulsången, Himlen i min famn – som har hängt med ända sedan lågstadietider då en av mina bästa vänner uppträdde med den för första gången.

Julfirandet tog dock inte slut där. Efter julgröt, jullunch och kyrka fortsatte programmet ytterligare på skolan med musikframträdanden, allsång och tal och som avslutningsfika hittade vi denna dukning i aulan. Vem blir inte lycklig av en gigantisk skål med chokladbollar, hehe?

Men efter att ha ätit gott och tagit del av trevligt program hela dagen var det dags att checka ut och ta jullov. Skall bli så skönt att få hänga hemma med dessa två favoriter i en och en halv vecka och njuta av ledigheten och julmyset till max.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s