efter en vecka på jobb

Så var den första veckan som Arbetande Kvinna förbi och trivs som fisken i vattnet om man bortser från att vardagarna blir lite korta och möjligheterna att hitta på roliga grejer med familjen under dygnets ljusa timmar inte existerar just nu. Men ett miljöombyte var precis vad både jag och mannen behövde just nu så det passade oss båda ypperligt att byta roller i vem som är hemma och vem som jobbar.

Har också varit en ynnest att få jobba tillsammans med Nina som har vikarierat mig och det känns väldigt tråkigt att vi fr.o.m nästa vecka inte delar arbetsrum och -plats längre. Jag har ju varit den enda i huset som jobbar mer visuellt så det har varit ytterst trevligt med någon att bolla tankar och ideér med. Idag fick jag dessutom prova på någonting helt nytt för mig och testkörde vår drönare – roligt att återvända till jobbet med något alldeles nytt på sitt bord att lära sig. Mina flygfärdigheter måste nog finslipas rejält men hann åtminstone få till ovanstående bild innan batteriet i drönaren började blinka och det bara var att ta ner henne för laddning igen.

Till listan över mina senaste loppisfynd kan denna rottingstol adderas. Har länge suktat efter en sån här rund modell som främst är till för att mysa ner sig i, men har varit alldeles för snål för att punga ut en tresiffrig summa för en nytillverkad. Nu blev detta andra hands alternativ mitt för en ynka femma. Klagar ej.

Eftersom jag tillbringar 80% av vardagarna på kontorsjobb, blir det inte så hemskt mycket tid över till spännande utsvängningar att rapportera om här på bloggen men får göra mitt bästa! Under helgen gick en liten dröm jag länge haft i uppfyllelse då jag fick hjälpa min svägerska att ställa igång sitt skyltfönster på Papaya inför julen. Gå absolut dit om du inte provat på hennes luncher och smoothiebowls ännu! Och nu inför jul kommer hon dessutom ha två tävlingar som man kan delta i då man besöker stället.

Annars försöker vi väl hitta på små, små vardagsäventyr när tillfälle ges. Som att låta Vidde åka skottkärra till exempel – ett alldeles ypperligt söndagsnöje. Min målsättning är ju att han skall vara lika lättroad som jag och mina syskon var som barn (om vi ska tro min pappa). Han brukade nämligen stoltsera med att ”dem behöver man minsann inte släpa iväg till Legoland, de nöjer sig med att åka i rulltrappan i Formis”.

Ikväll var jag ensam hemma och jag tog tillfället i akt att välkomna julen genom att binda årets julkrans. Blev en hemskt ruffsig sak bestående av en salig blandning av gran, tall, blåbärsris och torra kvistar.

Och så har vi monterat en gran vid trappan också, som blev klädd i lite belysning. Nu väntar vi bara på att få upp stjärnorna i fönstren så är vi så redo man kan bli inför lilla jul.

En tanke på “efter en vecka på jobb”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s