om vintertid, bokmässa och en namngivningsfest

Hej från en grå och stillsam söndag. Behövdes sannerligen efter ett par dagar med mycket program och en natt som varit lite sisådär. Natten matchades naturligtvis med klockan som ändrades till vintertid så att få en sovmorgon kunde vi lätt glömma med ett barn i huset som inte hiffat konceptet med att ändra klockan. Under helgen stod bokmässa och kompishäng i Helsingfors i ett dygn på schemat. Känns onekligen lite lyxigt att ha blivit unnad två helger ”på vift” under samma månad, men misstänker att orken och tiden för det kommer tryta då jag snart går tillbaka på jobb och både kommer jobba med kommunikatörsjobbet samt mitt eget företag. Så bäst att passa på nu!

Gjorde bokmässan med detta eminenta gäng! Lyssnade på ett par föreläsningar, drack snordyrt kaffe, navigerade mellan de olika montrarna och klämde på fina böcker. Kom även hem med typ ett kilo fångst eller två. Fast vi hängde på området i fyra timmar hann vi bara se en bråkdel och konstaterade att man nog hade behövt någon dag till för att traggla sig igenom allt. Vinylområdet blev exempelvis helt osett, men det var kanske lika bra med tanke på pengapungen.

Dessa snitsiga orakelkort hade man ju ogärna tackat nej till, men fick lägga band på mig själv och lämna dem kvar i hyllan.

När vi ansåg oss klara med mässan landade vi hemma hos Laura, som har en helt otroligt mysig lägenhet. Lagom möra efter en mässdag bunkrade vi upp med ohemula mängder pizza, chips samt vin och parkerade oss djupt ner i soffan för att uppdatera varandra om Lifvet.

Här är största delen av böckerna jag inhandlade, men kokboken skall min svägerska få. Ångrar nästan att jag inte plockade med ett exemplar till mig själv också, skulle definitivt behöva få lite inspiration till höstens vardagsmat.

Hade nästan helt ställt in mig på en hemmakväll, men plötsligt hittade vi ändå oss själva sedan här – på Siltanen. Trängde in oss på det mörka dansgolvet som hade temat österländsk musik denna kväll. Fick även snällt konstatera att jag kanske inte riktigt är den vassaste kniven på dansgolvet längre (haha, inte som om jag någonsin varit det men…) Att man ens orkade svira runt i typ fem timmar på raken back in the days övergår nästan mitt förstånd. Vem behövde ett gymkort när man körde träningspass varje lördagnatt?

Följande morgon hade vi kommit överens om att styra upp en rejäl frukost. Inget nytt under solen där dock, för det gör vi ju i princip alltid då vi ses.

Ett värdefullt dygn, att få hänga ostört med goda vänner. Så känner att detta lilla citat får avsluta den första delen av helgstrapatserna.

Väl hemma från Helsingfors åkte vi raka vägen iväg på namngivningsfest för att fira lilla Wendela. Dock fick vi än en gång konstaterat för oss att stora galej med mycket folk och ljud inte alls är någonting för Vidar. Så vi fick tacka för oss relativt snabbt och ta en lugn hemmakväll istället, vilket i och för sig var ganska skönt.

Tydligen har Vidde Vids högkänsliga drag precis som jag, för även natten blev den stökigaste på länge med otroligt dålig sömn. Precis samma som hände då vi hade med honom på en julkonsert i kyrkan för ett knappt år sedan så nu har vi definitivt lärt oss av våra ”misstag” och får lov att skaffa hörselskydd eller liknande åt honom om vi skall vistas i miljöer med för mycket stimuli. Borde kanske haffa ett par till mig själv på samma gång, vore otroligt skönt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s