för fyra år sedan på Island

Grävde i en gammal hårdskiva på jakt efter ett par bilder jag skulle skicka iväg till försäljning (ja, det går bra att köpa bildbanksbilder av mig – i fall någon skulle undra över den saken) och tog på samma gång en avkrok via oktobermappen för att se vad jag hade för mig hösten 2015. Visade sig att jag var på Island och vaknade upp till denna utsikt för prick fyra år sedan. Inte illa!

Vi var på besök hos min gudson med familj, men just denna dag hade vi bestämt oss för att göra stan på egen hand och kika runt utan våra lokala superguider till värdar. Efter att ha bekantat oss med landets historia på ett museum styrde vi stegen vidare till konserthuset Harpa.

Väldigt spännande arkitektur! De gånger jag är ute och reser prickar jag ju gärna av lite spännande arkitektur på min to do-lista. Annat som alltid är ett måste är att besöka någon typ av hög höjd med bra utsikt, annars är resan inte riktigt komplett enligt mig.

Resten av förmiddagen kilade vi omkring i centrum av Reykjavik och dödade tiden bland annat i en skivaffär där man fick luta sig tillbaka i en gyllene soffa för att lyssna på musiken innan man bestämde sig för att köpa skivan. Kom hem med en vinyl fylld med isländsk indiemusik om jag inte missminner mig. Saknar faktiskt mina vinyler och spelaren som just nu som är bortplockade då vi inte riktigt har någon vettig plats för dem där inte Vidde kommer åt dem. Borde kanske fixa i ordning en liten musikhörna i mitt arbetsrum?

Innan det var dags att möta upp resten av gänget igen tog vi in på detta lilla mysiga café för att värma oss från regnet med lite kaffe och en och annan kakbit. Jag upplevde för övrigt centrum av Reykjavik som otroligt mysigt då det var av alldeles lagom storlek med många färgglada hus i udda former samt med en hel del konst i stadsbilden. Mera sådant, tack!

Toaletten på cafét gick i tema enligt Star Wars. Varför inte liksom?

Och det var den lilla dagen för fyra år sedan på Island. Önskar ”flyttnycklar” vore en riktigt grej så man snabbt och miljövänligt kunde flänga runt och hälsa på nära och kära som bor långt ifrån en. Tills det går i uppfyllelse får jag helt enkelt nöja mig med att drömma mig bort med gamla bilder tills vi får möjligheten att hälsa på igen.

En tanke på “för fyra år sedan på Island”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s