om en helg i åbo

När jag fyllde år i somras fick jag en ”Birthday vacation in Turku” (viktigt med engelsk titel för extravagans) av mina goda vänner Sandra och Jasper. Beskrivningen löd: ”lämpligt datum väljs av trött småbarnsmamma som behöver lite egentid och kompishäng. […] Inkvartering med havsutsikt och utbäddbar soffa med tillhörande hundhår som extra komfort.” Jo man tackar!! I lördags var det äntligen dags för denna magnifika minisemester i landets före detta huvudstad.

Så skönt att få tid att bara kravlöst strosa runt och lära känna de nya kvarteren de bor i, umgås, äta gott och spela spel utan någon (förutom eventuellt hunden) som pockar på ens uppmärksamhet och fokus.

Till kvällen hade Sandra bokat bord åt oss på Pincho Nation. Gillar ju ställen som går starkt in på olika teman och här var det cirkus som gällde för hela slanten. Vad som var speciellt med detta ställe var att man beställde all mat och dryck rakt via en applikation i telefonen och sedan var det bara att hämta det man beställt från bardisken när det var klart. Menyn bestod av en massa små tapasrätter som man kunde plocka ihop enligt smak och tycke och serverades på en lång planka. Uppskattade konceptet att kunna beställa in flera små rätter man gillar istället för att vara tvungen att bara välja ut en grej man skall äta.

Efterrätt kan man ju inte heller låta bli, så beställde in en historia med chokladmousse, passionssorbet och karamelliserade popcorn.

Efter maten tog vi en kort promenad längs ån, det måste man ju passa på att göra när man en gång är i Åbo.

Men sen skyndade vi oss hem för att ha spelkväll och hann plöja igenom hela tre spel innan vi ansåg att klockan var läggdags. Så sjukt bra att ha kompisar som älskar sällskapsspel nästan mer än man själv gör. Spelet på bild, Azul, var nytt för mig och gick ut på att man skulle samla poäng genom att ”kakla” sin platta med de små knapparna. Både estetiskt och kul! Sedan körde vi några andra strategispel också, det hör till man hänger med dessa två.

Följande morgon dukades denna maffiga brunch upp. De liksom slutade aldrig att fylla på med grejer som skulle ätas kändes det nästan som. Vänner med passion för sällskapsspel och brunch – det är livet det kan jag meddela! Tack för visiten, jag kommer gärna igen. ♥

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s