om de nygamla dörrarna

Att man kan hitta ett och annat spännande på vår vind och i uthusen börjar vara sen gammalt och jag misstänker att farmor och farfar kanske höjt på ögonbrynen ett par gånger över allt ”bråte” jag gräver fram och tar i användning. Senast i raden vindsfynd står dessa dörrar, som jag har tänkt att skall läggas in till vårt nya sovrum.

Dörrarna har tidigare stått i öppningen mellan verandan och tamburen, men jag kan själv inte minnas att jag sett dem i huset så misstänker att de stått ute på ladugårdsvinden i minst 30 år, antagligen längre. Att byta tillbaka till ett par pardörrar vid verandan, men vid den yttre ingången vore för övrigt drömmen. Granngården har ett par lerblåa dörrar i sin huvudingång och jag brukar kika suktande på den då jag promenerar förbi. Så fint!

Dörrarna hittade vi i förvånansvärt bra skick, med tanke på hur länge de stått ute. Inte de minsta bågnade, men däremot skall de få lite kärlek i form av linoljefärg, nya glasrutor och nytt handtag. Funderar även om själva låshuset borde bytas, men vet inte om det blir ett för krångligt projekt för en simpel hemmafixare som jag som inte har allt för mycket erfarenhet av byggnadsvård?

Och här är alltså platsen som ett större hål skall sågas upp så pardörrarna ryms in. Tror det kommer göra mycket för vår sal också, som nu är ganska mörk och dyster. Den nuvarande dörren är ju också gammal och väldigt fin, så jag hoppas vi i något skede kan återanvända den och placera den någonstans var vi just nu har en ny dörr. Vi har ju lite gott och blandat av dörrstilar i det huset och skulle vara trevligt att få till en röd tråd genom att återgå till de äldre modellerna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s