välkommen, oktober

Välkommen oktober, den ultimata månaden för mys – eller? Också den sista hela månaden innan ledigheten här hemma med mitt lilla råddjur kan börja räknas ner. Verkligen inte mycket kvar nu, så måste ständigt påminna mig själv om att ta vara på tiden. Om jag redan nu tycker att dagarna flyger i en väldig fart, vad kommer jag inte tänka sedan när jag är tillbaka på kontorsjobbet i kombination av företagandet vid sidan om familjelivet som förstås fortsätter rulla på. Var kan man köpa in några fler timmar på dygnet, tro?

Men tillbaka till snacket om mys. Oktober har ju lätt den bästa färgpaletten med varma gula färger så långt ögat kan nå. Som en sista injektion av färg och energi innan det betydligt mörkare vinterhalvåret gör entré. Det bästa vore ju om man kunde lägga säsongväxlingen på paus en liten, liten stund då naturen är så himla vacker just nu. Lönnen nere i ”sjöhagen” bakom huset står onekligen i sin bästa prakt för tillfället. Inte ens tunga regnmoln klarat av att sänka stämningen, utan ökar bara höstdramatiken ytterligare.

Helgen gick i scoutingens tecken, då vi ordnade hajk för gruppen jag drar veckomöten för. Scouternas understödsförening i Raseborg har rustat upp scoutstugan Davatorp, så måste passa på att utnyttja den så mycket det bara går då det finns en fräsch och välutrustad plats att hänga på. Tror även utomstående kan få hyra stället, så tips, tips!

Då det har blivit en hel del scouting i september (veckomöten + 3 veckoslutsevenemang) ser jag fram emot en oktobermånad där fokuset får skifta en aning. Har snällt fått inse att vad jag fokuserar på får gå i vågor då det just nu är omöjligt att få in allt jag skulle önska i min kalender. Men under oktober ser jag fram emot lite mer familjetid, slow food-festivalen i Fiskars, att besöka goda vänner i Åbo samt bokmässan i Helsingfors i kombination av kompishäng. Blir nog ett fint avslut på denna vårdledighet med det programmet tror jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s