redo för helg

Hej från ett hem och person som börjar känna sig redo för helg. Personen (jag) sådär lagom mör i kropp och själ som en tenderar vara på fredagar, trots att jag ännu inte är i närheten av att jobba heltid (men alla från detta årtusende har väl börjat inse vid det här laget att vara hemma med ett [eller fler] barn är mer än ett heltidsjobb). Hemmet däremot är redo eftersom det för engångsskull faktiskt är ganska så städat under detta tak – i de flesta av rummen på en och samma gång. Är ju verkligen en utmaning med en virvelvind till barn och en lagom råddig mor att hålla någon ordning på torpet som skulle vara i mer än en halv dag.

Helgen till ära fick även en bukett av lite allt möjligt jag hittade utomhus pryda vår veranda för att få den att kännas extra välkomnande. Kannan fyndade jag på loppis i våras och hade en tanke om att konstant ha en härlig sommarbukett i den, men tror detta är första gången jag faktiskt använder den i det syftet. Bättre sent än aldrig ändå.

Något annat som definitivt är redo för helg är vårt gästrum – som äntligen väntar besök igen! Eller tja, jag väntar väl nog mer än själva rummet, men det är alltid lika härligt att få ställa i ordning det i väntan på besök av goda vänner. Ser fram emot ett veckoslut i mycket, mycket gott sällskap.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s