läderbröllopsdagen

Igår firade vi vår tredje bröllopsdag, som även kallas ”läderbröllop” fick jag lära mig efter en snabb googling. Jag ville vara lite finurlig och ge en gåva som på något vis tangerade temat så skaffade ett stormkök som jag sedan lämnade in hos den lokala skomakaren för att få en handgjord läderrem med vårt efternamn på som håller ihop hela stormköket. Själv fick jag en krukväxt med väldigt vackra färger på bladen. Den skall få bo i vårt nya sovrum sen när det blir klart i något skede.

För att fira dagen hade vi bestämt oss för att prova på en restaurang som vi ännu inte fått tillfälle att besöka, nämligen Höijers i Ekenäs.

Jag hade uppmanat K att boka bord på förhand så att vi med säkerhet inte skulle få vända i dörren, men väl på plats var det ganska lugnt. Dock tog det inte lång stund innan det var fullsatt och servitriserna tydligen fick ringa in extra hjälp. Roligt att se att mycket folk var på gång en helt vanlig septembertisdag.

Till förrätt beställde vi in en liten tapastallrik att dela på, och HIMMEL vad gott det var. Hade nästan kunnat beställa in en portion till och skippat huvudrätten, så bra var det.

Här ser ni en dokumentation över hur glad jag blir över att bli serverad mat som jag inte behövt tillreda själv. Jag valde en förvånansvärt mättande quinoasallad med getost som även den var mycket god. Har ätit allt för lite fräscha sallader denna sommar, så får passa på nu på slutrakan.

Efterrätten gjorde definitivt skäl för sitt namn, ”Höijers Pretty”, för inte var den ju ful direkt. Och god var den också. Kan alltså summa summarum varmt rekommendera ett besök hit!

Oklart om det var det lilla vinet eller något filter på kameran som får oss att se så här mjuka och goa ut på bild, men nöjda över det lilla fireriet var vi i vilket fall som helst. Sedan var det bara snällt att åka hem igen, för hade ju firandet till trots ett barn som skulle nattas och en morgondag som man skulle vakna upp till också.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s