om en skum skogsfest

Efter en riktigt kaosig eftermiddag med inte helt glada miner från samtliga familjemedlemmar tror jag det är bäst att lägga denna dag bakom sig, men istället blicka tillbaka till lördagen som däremot var väldigt rolig.

Hade förhandlat till mig några timmar av familjefri tid och använde timmarna till att äta god brunch på Papaya, kika i några butiker, gå på loppis samt äta lösglass tillsammans med Riina. Så mycket mer hann vi inte med, eftersom det mesta stänger redan kring klockan två på lördagar i denna småstad.

Till kvällen gjorde vi oss redo för festligheter och Lana tyckte att hon också skulle få följa med när hon hoppade in i baksätet.

Vi landade hemma hos Riina, dit vi hade bjudit in oss själva genom att muta med vin och pizza. Lyckades bra kan jag meddela, men misstänker att vi kanske hade fått komma även utan pizzan och vinet om vi bett riktigt, riktigt snällt.

Hon har en så otroligt fin tapet i sitt kök, eller hur?

När solen gått ner och pizzan tagit slut, traskade vi runt kvarteret och hamnade i Serendis trädgård som var full med folk som hade kommit för att njuta av den varma sommarkvällen och Agneta Falck som hade spelning där. Är så glad att vi hann med åtminstone en sommarkväll i denna trädgård, blir ju inte så mycket spontanhäng här längre nu när vi bor relativt långt bort från kärncentrum av staden.

Men sen hörni! Sen skrapade vi ihop ett gäng personer och cyklar som ville hänga med på skogsfest och så trampade vi iväg i sommarnatten ut till Starrböle. Efter att ha cyklat några kilometer och sedan tagit oss upp för en sjujädra backe mitt i skogen kom vi plötsligt fram till ”SKUMT_rural” som evenemanget hette.

Det var en liten och intim festival som ordnades av evenamangsgänget SKUMT, som brukar hitta på lite alla möjliga slags udda evenemang, vilket i min mening är SÅ välkommet här i trakten.

Området var pyntat med diverse upplysta föremål och dryckesserveringen skedde från en gammal husvagn.

Vi missade de första artisterna, men kom lagom för att lyssna på Crimson Peak. Ett väldigt bra band, och ni som har hängt med här på bloggen sedan år tillbaka vet ju att jag har en viss svaghet för tamburiner så där hade de mig liksom genast på kroken.

Avslutningsvis uppträdde Bubbeli, vilket resulterade att vi följande dag gick omkring och nynnade ”Mååhe, mååhe, mååhe, måååhe” största delen av dagen.

Tack SKUMT och inblandat sällskap för en så himla rolig kväll. Kändes nästan som tiden hade backats ett knappt decennium och njöt väldigt mycket att för en kväll bara få dansa tills byxbuntarna var fulla med lera och sjunga med i låtar jag knappt kunde.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s