på sistone

Hej denna regniga fredagkväll! Tänkte att kvällens inlägg får bli en påse gott- & blandat av vad som fastnat i mitt telefongalleri på sistone. Vi börjar vid det fina solrosfältet, men det har jag ju redan bloggat om.

Förra helgen besökte jag Fiskars och i väntan på att allt inne i bruket skulle öppna gick vi omkring och kickade bland annat på detta konstverk som hette ”Rooth of happiness”. Folk hade kunnat skriva när sina egna källor till glädje och så spikades de upp på de här pelarna invid ån. Relaterade mycket till ett litet plakat där det stod ”Food and dessert and my family! Och Mys!” – mycket rimliga källor.

Medan lilleman sov i vagnen passade jag och svärmor på att finfika. Eller fin och fin… vet inte om man kan kalla en chokladboll det? Det eviga barnet i mig vill typ alltid ha en sådan om det finns tillgängligt på café, kan liksom inte låta bli.

Denna lilla filur fick också uppleva sitt första riktiga lekparksbesök och var mycket nöjd, som ni kan se. Spindelgungan fick väl godkänt.

En kväll kom min svägerska Samira över med denna magnifika bukett som en försenad födelsedagsgåva samt tack för hjälpen då jag hjälpt henne lite med hennes business på restaurang Papaya.

Vid ett besök på Ikea blev V överlycklig över att få ett mjukisdjur. Han älskar att borra in ansiktet i allt som är mjukt och lurvigt, spelar inte så stor roll om djuret är en leksak eller levande. Ikeabesöket genererade bland annat nya handtag till alla våra köksskåp (skall bli trevligt med en liten uppdatering där) samt en idé kring hur vi skall lösa klädförvaringen i vårt blivande sovrum. Skall bli så otroligt skönt att äntligen få in ordentliga skåp! Just nu förvarar vi kläderna i hallen samt i Vidars rum, vilket inte är helt optimalt.

En eftermiddag fick jag finbesök som ville gå på picnic, men det vet ni ju också redan allt om.

Denna bild får mest hänga med för jag tyckte skuggmönstret var fint. Försöker hålla igen med bilder på V och strössla dem i familjens WhatsApp istället, men ibland är det svårt att låta bli att visa upp lite av bilderna här också.

Ett säkert tecken på att vi är mitt i sensommaren och närmar oss hösten, är alla krispiga och svala morgnar. Min favorittid på året! Varje morgon är det lika spännande att stiga upp och ta reda på vilken vy man skall mötas av över träsket då det kan variera massor beroende på klockslag och årstid. Ibland ligger dimman tät, som här, och det är omöjligt att se Karis där på andra sidan.

I onsdags steg jag upp i ottan för att fixa mig själv i representabelt skick. Är lika många delar stolt som chockerad över att jag var klar med både smink, hår och kläder (okej, okej var ju inte kärnfysik jag höll på men, men…) OCH hade hunnit dricka en kopp kaffe innan klockan klämtade sju. Men kan även tala om att varje minut behövdes, då man verkligen inte är en snabb person i sällskap av en elvamånaders sidekick.

Hit skulle vi! Till den nya tågstationsbron i Karis, där det ordnades presstillfälle eftersom jag vunnit muraltävlingen som ordnats. Är mycket nöjd över vinsten (speciellt efter att jag insett att min efterlängtade skattåterbäring på 3000€ plötsligt förvandlats till en hundra euros kvarskatt, buuhu) och att min design får pryda stadsbilden i Karis. Och klagar inte heller över att priset gör att jag åtminstone inte behöver leva på vatten och bröd mina sista månader som vårdledig innan jag skall tillbaka på jobb igen. Prissumman var i hetluften rätt mycket i somras, då det debatterades huruvida 3000€ var en rimlig vinst eller inte, men tänker att jag får återkomma till mina tankar om det i ett annat inlägg.

Eftersom vi hade bil till förfogande samma dag, passade vi på att åka iväg till Kyrkslätt för att hänga med Jenny, Agnes och corgin Lisa. Vidar blev galet förtjust i hunden, så hon fick söka skydd i trappan mellan varven för att få lite time out från honom.

Corgitemat fortsatte följande dag men nya hundvänner att lära känna. Dessa var dock minst lika ivriga som Vidar så där gick det jämt ut. Är väldigt fascinerad över att V inte visar minsta tecken på rädsla för hundar, då jag själv har tendenser att rygga tillbaka om jag möter en hund som är väldigt stor eller hoppsig till lynnet.

Slutligen har vi betat oss igenom veckan, och landat här på kvällskvisten till fredag. Vi hade egentligen tänkt prova på den nya ”byataxin” som Raseborgs Stad ordnar, men efter att ha upptäckt att alla Vidars vettiga färdmedel (vagn och bärsele) hamnat med i bilen med mannen på jobb så valde vi att annullera resan denna gång. Och med facit på hand var det riktigt skönt med en dag vars tempo matchade vädret. Nu återstår det att fira in helgen med ett litet glas rött samt netflix och chill (i ordens riktiga bemärkelse). Klagar ej. Trevlig helg!

2 reaktioner till “på sistone”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s