om en kravlös helg

Äntligen, äntligen en kravlös helg där varje aktivitet vi tagit oss för har fått vara högst spontan. Som småbarnsförälder är mitt korttidsminne inte det bästa för tillfället, så det kan hända att min hjärna spelar mig ett spratt, men det känns som att vi har haft väldigt få veckoslut av detta slag denna sommar där vi bara kunnat vara och göra det vi känner för. Mannen i hushållet har ju inte heller haft någon semester denna sommar och i kombination med ett litet barn, vars rutiner man inte vill rubba allt för mycket, så har det ju mer eller mindre varit vardag som rullat på hela sommaren igenom.

Programmet har sannerligen inte varit extravagant (vi snackar sött sovande bebé medan vi bänkade oss i soffan med en skål popcorn med en lagom spännande film som en av höjdpunkterna), men det var precis det som behövdes just nu. Idag firade vi exempelvis söndag genom att äta american pancakes till middag. Hade egentligen lagt in en försiktig beställning på dem till frukosten, men så fick vi för oss att åka till Ikea och kika på olika alternativ till klädskåp i all hast så de fick vänta till senare under dagen. Funkade alldeles utmärkt, trots att K menade att de inte blev perfekta just på grund av att de inmundigades vid ”fel” måltid.

Det är för övrigt K som är pannkaksansvarig i detta hushåll, så det känns lite extra lyxigt då de serveras eftersom jag inte behöver vara inblandad i tillredningen av dem. En gång fick jag för mig att spontant veva ihop pannkakssmet – och ve och fasa – ännu som grädde på moset mixtra med receptet och ha i chokladbitar, och möttes av en så förnärmad man (fast han inte ville erkänna det själv) att jag inte vågat mig på det sedan dess. Så är bara att vänta snällt till man blir serverad dessa istället, helt okej för mig.

På lördagen hann jag även med en tur till Fiskars med min svärmor. Vårt mål var att lägga vantarna på den nya muminmuggen men vi passade också på att att äta gott på café och strövade omkring längs promenadstråken kring ån i väntat på att alla affärer skulle öppna. Känns så fruktansvärt olikt mig att vara ute i så pass god tid att man nästan hänger på låset till butikerna, men vad gör en inte för att matcha bebusens tidtabell rätt när det kommer till mat och sömn. Dessutom fick Vidar äntligen besöka en riktig lekpark för första gången (traktens finaste finns ju helt klart i Fiskars) och sken som en sol när han fick prova spindelgungan och rutscha. Morsan klagade inte heller, hör till kategorin personer som fortfarande i denna ålder tycker det är ganska kul att hänga i lekparker.

Avslutningsvis har det blivit rum för lite egentid också. K stack iväg på bio med kompisar medan jag blev erbjuden bastu (för mig) och barnvakt under tiden (för Vidar). Och med det helgsaldot på fickan kan jag inte annat än säga tack och bock för detta veckoslut. Nu är batterierna laddade för lite mer vardag igen.

2 reaktioner till “om en kravlös helg”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s