om jag skulle tapetsera om här hemma

Jag har ju konstant minst tre husrelaterade projekt på gång – i mitt huvud. Möts alltid av samma ”ja, nu är hon på gång igen – suck”-min när jag presenterar att jag kommit på något nytt jag vill åstadkomma här hemma renoveringsmässigt. Skyller på att jag just nu tillbringar väldigt mycket tid i hemmet plus att vi ju trots allt han ganska många kvadratmeter under vårt tak så listan tar inte slut i första hand.

Det senaste lilla ”inredningsprojekt” jag ägnat mig åt är att fundera på hur vi skulle kunna tapetsera om här hemma. Just nu går färgskalan i en ganska jordnära kulör i de flesta rum och väggarna är enfärgade, men jag skulle vara sugen att lägga lite mer sprätt på det hela med ett gäng mönstrade tapeter. Eftersom vi ändå snart skall få upp någon form av färg eller tapet på på väggarna i vårt blivande sovrum passade jag på att beställa några extra tapetprov när jag ändå var i farten. Alla tapetprov kommer från Borås tapeter.

Först ut har vi köket. Här tror jag denna tapet som heter Thistle skulle göra sig otroligt fin tillsammans med bröstpanel i någon grönaktig nyans. Motivet känns lagom tidlöst och är inte för somrigt trots sitt blommotiv. Vill ju ha en tapet som passar in alla årstider, så att det inte blir för mycket ”sommartorp” över det hela.

Där skulle den allt sitta fint. Visst? Den lilla udda tavlan till höger om tapetprovet är föresten ett gammalt vykort som fin faster ramat in och gett till min farmor och farfar. Tavlan blev kvar när de flyttade och jag tyckte den var för sympatisk för att plockas bort trots att den kanske är lite märkligt placerad just nu. Det står ”Tänk i varje nöd och fara, varje motgång och besvär, att det kunde vara vida värre än det är” på den.

Så till det blivande sovrummet! Ja, den med gott minne minns kanske att vi inledde renoveringen redan förra hösten – men vi har låtit detta projekt gå sakta framåt då vi inte har någon brådska med att få rummet klart. Vi ryms ju gott och väl i resten av huset under tiden. Här har jag blivit väldigt sugen på tapeten Nocturne. Blev lite tveksam i något skede då det kändes som att den ploppade upp överallt i mina sociala flöden (man vill ju vara en unik jävel, hehe) – men konstaterade att jag ju knappast kommer lägga min fot i de hem där jag sett denna skymta så ganska onödigt att känna att man ”kopierar” någon annan.

Tapeten finns i flera olika nyanser och jag beställde hem två prover som går i blått. Just nu lutar det mot att vi kanske väljer den i de aningen varmare tonerna till höger, men vi får se. Får ta och hänga upp bitarna och testa dem i lite olika dagsljus och på olika väggar för att se vilken som passar bäst.

Men tror absolut den skulle bli fin – och vem vill inte sova i ett blomhav, som min vän Julia så fint uttryckte det.

Så vidare till hallen. Här har jag länge drömt om att slänga upp tapeten Herba. Provet gör inte tapeten rättvisa, men här syns mönstret tydligare.

Skulle nog bli fint!

När jag orienterade runt bland alla de olika tapeterna snubblade jag över kollektionen Newbie Limited Edition, som har en fantastiskt rar tapet mönstrad med skogsdjur som skulle vara fin i Vidars rum, åtminstone på en vägg. Om någon skulle få för sig att vilja ge en en tapet i födelsedagsgåva till honom kan jag passa på att meddela att den heter Forest Friends, dock utgår kollektionen den sista augusti.

Det sista tapetprovet hade jag ingen specifik plats i åtanke för då jag beställde det – men kom fram till att det kunde fungera ganska bra i vår trappuppgång upp till övre våningen. Där är just nu väldigt mörkt och trist och väggen skulle definitivt må bra av att piggas upp av något riktigt härligt med stort mönster. Eller hur?

Just denna tapet heter Foxglove, och syns på bild lite bättre här. Tänker att trappan vore en utmärkt plats för en tapet med lite större mönster då det inte är en plats som man vistas på jättemycket och på så vis kanske inte tröttnar på den lika snabbt.

Vad tror du om mina planer? Hittade du någon favorit bland dessa?

7 reaktioner till “om jag skulle tapetsera om här hemma”

  1. Oh, blev kär i både Nocturne och Herba! Fantastiskt vackra. Älskar tapeter, och tycker det blir mycket mer ombonat. Funkar även kallad om man som jag bor i ett ganska nytt hus, där många bara väljer…suck…vitt.

    Gilla

    1. Ja, håller helt klart med! Tapeter gör det så himla mer hemtrevligt i alla hus så ser fram emot när vi får upp någon av dessa på väggarna. Nu har vi visserligen också tapeter, men de är enfärgade och går mestadels i beige-aktiga toner så skall bli så roligt med lite spännande tapeter.

      Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s