i ett hav av solrosor

Okej, nu blir det varning för bildbom på blommor. Snubblade nämligen över ett inlägg på facebook där en bonde snällt meddelade att det finns solrosor som man får plocka gratis bara en liten bit ifrån var vi bor. Var ju inte sen med att snällt be den lelle familjen om att följa med för att samtidigt passa på att ta lite familjeporträtt. Händer ju trots allt inte allt för ofta, skomakarens barn, ni vet.

I bilen på väg till platsen (Läpp i Karis) sade jag något i stil med att jag hoppades det ännu finns blommor kvar – det var ju ändå några dagar sedan inlägget hade postats. Nå, kunde konstatera att jag inte behövde oroa mig för den saken. Väl på plats konstaterade vi att det nämligen var en hel åker full av solrosor så fanns ingen risk att vi skulle bli utan (eller att det skulle ha sett tomt ut på bild, vilket kanske var min främsta tanke).

Japp, så här fint kan även utkanten av Karis centrum se ut, trot’ eller ej (om man försiktigt photoshoppar bort ett par hus i bakgrunden).

Vidar tyckte det var hemskt spännande att spatsera omkring bland de högväxta blommorna.

Tack snälla bonde som så generöst låter en komma och roffa åt sig av detta sensommarguld. Om någon vill hitta denna plats, ligger den strax intill riksväg 25 bakom de stora möbelvaruhusen.

3 reaktioner till “i ett hav av solrosor”

    1. Ja, visst är dom! Tycker det är trevligt också att just detta främst verkar vara odlat för ”nöjes skull” då vem som helst får plocka åt sig av dem. Fast kan ju hända att det har något med odlingen att göra, att det är bra att under ”viloår” odla solrosor – måste erkänna att jag inte har en blekblå aning.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s