om att fira med en brunch

Som det tvättäkta lilla lejon jag är, var det ju klart att jag ville ställa till med något litet firande då jag fyllde år – så det fick bli en söndagsbrunch för en knippe vänner. Det ösregnade dagen till ära, men det gjorde ingenting då vi kunde hålla till på verandan.

Drog ut klaffbordet och bar in bänkar så alla skulle få plats och dukade upp med allt möjligt gott jag kunde komma att tänka på.

Ägg, olika pålägg, frukt och chokladbollar bland annat.

Och så morotskaka som blivit över från firandet med familjen dagen innan. Kanske ett självklart tips – men genom att servera en redan påbörjad kaka så här gör det betydligt festligare än att placera en halv kaka på bordet.

Knåpade i alla hast ihop servettringar av lite ståltråd. Note to self: skaffa tjusiga servettringar och servetter i tyg. Kanske på to do-listan innan jag fyller trettio?

Ett mycket viktigt inslag är att välja ut muminmuggar enligt vilka man tycker passar ihop med gästerna bäst.

Brödet fick hänga i en korg på sidobordet då det blev lite mycket av den varan. Men oroa er icke, resterna förvandlades till fattiga riddare ikväll.

Och så, som pricken över i:et – yoghurt med granola och bär i små glas. Så kunde brunchen börja!

Väldigt mysigt att få tränga ihop sig på verandan med kompisar man inte hinner se så ofta. Även ett bra trick att börja firande mitt på dagen (vilket i och för sig är ganska logiskt med tanke på brunchtemat), så kunde vi mer eller mindre obehindrat hänga i flera timmar utan att någon hade bråttom hem för att klockan var för mycket.

Bubbel skulle det också vara, var ju trots allt en födelsedag vi firade!

Alla gäster dök upp med fina blommor, så nu kunde man nästan tro att jag öppnat en liten blomsterbutiksfilial på verandan. Dessa fick jag av Riina.

Vidde Vids var sedvanligt extremt nöjd i Sandras sällskap.

Ja, ni ser ju. Nöjdare grabb får man leta efter.

När alla magar var mätta drog vi fram lite spel. Som den obotliga vinnarskalle jag är var jag hemskt nöjd över att kunna svaret på de flesta frågorna i Harry Potter-trivial som vi testade. Fick mig även att vilja läsa om böckerna igen, då det är ganska många år sen sist (tror jag gick i gymnasiet?) – men huuur skall man hinna plöja de tegelstenarna till böcker samtidigt man jonglerar babyliv?

När gästerna åkt hem och jag plockade undan all disk fick jag besök av en liten fjäril.

Och kolla detta palettblad som blivit helt galet stort. Gav en stickling till Riina någon gång i vintras och för ett tag sedan undrade hon hon fick ge tillbaka ”sticklingen” pga utrymmesbrist – och kom bärande med denna i famnen. Dubbelt så stor som plantan jag gav sticklingen från. Nu måste jag bara klura ut var den skall få bo senare i höst då det blir för kallt för den på verandan.

Och det var det avslutande fireriet på födelsedagsveckan det. Nu får vi hoppas att resten av augusti fortsätter i samma trevliga stil.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s