den tjugonionde födelsedagen

I torsdags fyllde jag år och hittade en skattkarta på köksbordet då jag steg upp för dagen. Så fort familjens minsting var lagd för förmiddagssömn var alltså skattjakt det självklara programinslaget. Är lite imponerad att Kisse dels kom ihåg att jag sparat originalen till kartorna jag gjorde för påskjakten och dessutom hittade dem – då mina dokumentförvaringar minst sagt kan kallas ett organiserat kaos (speciellt för den oinvigde i mina system). Blev även väldigt glatt överraskad att Kisse sakta börjar lära sig av mastern (dvs jag, haha) när det kommer till födelsedagsöverraskningar. En skattjakt slår aldrig fel!

Kartan ledde till fem kuvert som innehöll små handskrivna presentkort som berättigade till olika grejer som t.ex. biokväll och valfri ansiktsbehandling. Uppskattade även väldigt mycket kortet som kan inlösas till en tågbiljett till Helsingfors för att hänga med mina kompisar, har inte blivit så mycket av den varan det senaste året och det börjar så småningom kännas i kropp och själ. Saknar dem!

Eftersom födelsedagen inföll på en helt vanlig vardag då de flesta var tillbaka på jobb efter semestern så bestod umgänget förstås främst av denna glada lille solstråle. Dock fick vi spontanbesök av min kusin och Vidars småkusiner och det var roligt att se dem leka tillsammans. Vidar älskar besök och sällskap och det fälldes stora krokodiltårar när vi vinkade hejdå i dörren och han insåg att de skulle åka hem.

På eftermiddagen fick jag blommor av mamma och K. Så fina!

Till kvällen blev vi erbjudna barnvakt, så åkte ner till Ekenäs för att äta pizza. Vi hade tänkt prova på det nya YLP (Your Local Pizza) som lär ha smygöppnat och vi bara hört rykten om då de tills vidare inte existerar i världen på internet, men de hade slutsålt så vi fick svänga i dörren. Såg dock riktigt mysigt ut därinne, så får göra ett nytt försök sedan då de officiellt öppnar om någon vecka.

Istället traskade vi vidare ner till hamnen och Pub Niska! Insåg att det var den första sommarkvällen vi spenderade i grannstaden – en viss skillnad till för tio år sedan då man hängde här minst varenda helg. Är lite imponerad över hur man varje gång lyckades hitta någon som kunde skjutsa en hem eller något gäng att dela taxi med. Men så var ju andelen kompisar ute i svängarna lite större på den tiden också, så det var sist och slutligen kanske inte så konstigt.

Kvällen avslutades med en glass nere i hamnen där vi satt och kollade på båtarna en stund innan vi åkte hem igen. Delade på lite bubbel och sedan var det slut på den födelsedagen. Tänk, nu är det bara ett litet, litet år kvar till trea nolla!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s