att omfamna augusti

Skulle inleda inlägget med att skriva ”sällan har en månad varit så efterlängtad som denna” – men det stämmer inte riktigt. För i ärlighetens namn infinner sig samma känsla varje år. Att de första sommarmånaderna lite dragit mattan under fötterna på en och så står man här och känner sig förbryllad över att sommaren inte alls blev som man tänkte. Samma visa varje år, bara lite olika versioner.

Min vanligaste orsak att somrarna brukar te sig aningen kaosartade är att jag har en tendens att tacka ja till allt för mycket jobb och som kronan på verket hitta på diverse tidskrävande projekt, som till exempel sommarcaféet för några år sedan eller de årligen återkommande scoutlägren. Den här sommaren har jag inga jobb att skylla på, då jag varit ledig i allra högst grad – men istället hopade sig en rad lite tråkigare händelser som bara fått mig att vela snabbspola förbi hela sommaren på en gång.

Nåväl, ännu är det ju en hel månad av sommaren kvar och jag vill ju tro att allting hinner vända. Hoppas mest på att augusti skall vara mjuk och snäll. Gärna bjuda på en och annan sovmorgon, kanske lite tid för att hänga med kompisar och varför inte en handfull mysiga morgnar framför köksspisen och kvällar bänkad vid en sprakande brasa. Tack på förhand favoritmånad, jag vet ju att jag brukar kunna räkna med dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s